15 Haziran 2014 Pazar

Aşk Terapi ( Nevzat Tarhan) Kitap Yorumu

 Aşk nedir sizce? Aşk sevgiye ya da, sevgi  sonradan iyi davranışlarla beslenerek aşka dönüşür mü? Peki evlilik aşkı öldürür mü? Evlilikte aşkı taze tutmak için hangi kuralları bilmeliyiz? Mesela  aşkta 4M1Y kuralı nedir? İşte tüm bu soruların cevabını öğrenmek istiyorsanız, Nevzat Tarhan'a ait Aşk Terapi isimli kitabı okumalısınız:) 
 
Şimdi kitaptan çıkıp, şöyle bir özel hayatımıza bakalım:) Çoğumuz , özellikle biz kadınlar, şiir ve kitaplarda, film ve dizilerde anlatılan ideal aşkları arıyoruz ilişkilerimizde... Ve o ideal aşkı besleyen şeyler; dış görünüş , güzellik, karşıklılı söylenen süslü aşk sözleri,şiirler, harcanan paralar, tek taşlar ... Bunları görüp , duyup, okuyoruz ama kendi elimizdeki kocamızın, eşimizin , yuvamızın kıymetini ne kadar biliyoruz? Unutmayalım onlar hep kurgu ve aldatmaca, pazarlama, aşk edebiyatı;) Bana sorarsanız "gerçek aşk nedir" diye? Gerçek aşk, tabakta sadece bir meyva kalmışsa onu ikiye bölüp paylaşmaktır.  Akşam evdeki ailesel buluşmayı ve akşam yemeğini dört gözle beklemektir. Gece yorgun bile olsan, eşinin gömleklerini tutkuyla ütülemektir:) Gece yatarken eşinin kokusunu içine çekerek ona sarılmaktır. Farklı ilgi alanlarına sahip olunsa ve farklı kitaplar okunsa bile ,  akşamları çocuklar uyuduktan sonra, karşıklı içilen çay ve kahvelerle, okuduklarınla ilgili muhabbet edebilmektir... Sadece gözlerin konuşması ve gözlerin "sana aşığım" demesidir...

Şimdi kitaba dönelim:) kitapta aŞkta 4M1Y kuralı vardı ki çok önemliydi bence:) şöyleki 
4 M, melek(annelik , babalık rolü), mutfak, muhabbet ve meslek. 1 Y ise, yatak odası rolleri ki yatak odasında tüm kimlikleri bırakmak gerekir diyor Nevzat Hoca:) haklı bence de!  Bana göre anneler , bebekten sonra bir kutsal görev üsteleniyor ki bence abartıyorlar! Bazı anneler ; aman evim çok temiz olsun! aman çocuğum çok temiz olsun ! hasta olmasın ! diye çocuklarının üzerilerine o kadar titriyorlar ki , babayı unutuyorlar! Baba da yeterli ilgiyi göremeyince, ilgiyi dışarıda aramaya başlıyor! O yüzden bu kutsal annelik görevini abartmayalım ve bakımlı olmanın, dokunmanın, ilginin ve tabiki yatak odasının evlikteki önemini unutmayalım! Zaten Nevzat Hoca, kitapta " Evlilikte yatak odasında MELEK olmayın diyor kadınlara"... !

Sonuç olarak Mevlana öğretileriyle desteklenen bu kitap gayet iyiydi. Bekar, evli, aşık , aşık olmayan herkes , okurken kendinden bir şey bulacaktır mutlaka.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder